Музикантите от Младежка школа – „Духов оркестър” при НЧ „Виделина – 1865” са на творчески лагер в гр.Обзор

С цел по-пълноценната работа, сплотяване на музикантите и подготовката им за заключителния концерт през месец септември тази година, децата и младежите от Младежка школа – „Духов оркестър” при НЧ „Виделина – 1865”, гр. Панагюрище, с ръководител Тодор Цачев, са на творчески лагер в гр. Обзор, заедно с ръководените от Цачев младежките духови оркестри от с. Мирково и гр. Златица – „Мирковски орли” и „Marching Stars”.

Пътуването и летуването е финансово подпомогнато от фондация „Асарел”, съобщиха от читалището и изказаха благодарност за подкрепата.

На лагера край морския бряг е и помощник-учителят на младите панагюрски музиканти Марин Кушлов, както и един от „известните” и търсени софийски учители по ударни инструменти Андрей Велков, специално поканен от Цачев.

Освен море и репетиции ръководителите организират и различни допълнителни културни събития за младежите. Много емоции предизвика конкурсът „Обзор търси талант” 2023, които се проведе в базата, където има и други групи. Победител в надпреварата на талантите стана Лора Куруджиева.

 

Повече за събитието може да прочетете в Oborishte.bg