Новини от Панагюрище

Subscribe to Новини от Панагюрище източник
Обновен: преди 40 мин. 36 сек.

Летни занимания - ден трети

Вт., 07/08/2021 - 15:19

Завърши и третият, последен ден от летните занимания с деца и ученици в Исторически музей - Панагюрище. Този път децата се вихриха в двора на Музейния комплекс, където от рано започна творчески процес. С помощта на своите баби, дядовци и родители, а също така и на екскурзоводите Сабина Барзекова, Даниела Вълкова и уредниците Петя Маноилова и Светла Узунова, малките майстори тъкаха на станчета, моделираха глина и пластилин, правиха декупаж с природни материали, рисуваха и се забавляваха. В края на заниманията, всички участници получиха символични награди за участието си, с което екипът на музея им благодари за проявените творчески дух и усърдие. 

Tags: Летни заниманияИсторически музей - ПанагюрищеСнимки: 

Летни занимания с деца - ден втори

Ср., 07/07/2021 - 15:13

Приключи и вторият ден от летните занимания с деца и ученици в Исторически музей - Панагюрище. Този път забавленията бяха в градинката между Тутева и Лекова къща. Малки и по-големи имаха възможност да разгледат двете възрожденски къщи, като научиха малко повече за тяхната история. След това под пелената на прохладната сянка децата рисуваха, изработваха декупаж, възрожденски знамена от плат, редиха пъзели и оцветяваха макети на личности, свързани с Априлската епопея.

Очакваме Ви и утре, от 10 ч. в двора на Музейния комплекс, където сме Ви подготвили още интересни занимания и забавления!

Tags: Летни заниманияисторически музейдецаСнимки: 

Постъпиха нови дарения в музея

Вт., 07/06/2021 - 16:19

Исторически музей - Панагюрище получи още две дарения през изминалата седмица. Димитър Шишков, който е с панагюрски корени, но живее в Англия, дари български и турски монети с различен номинал. Те са наследство от дядо му. А Майя Ценова, която е потомка на Дудековия род, дари 14 броя черги за постилане, тъкани от нейната баба, Гълъбина Дудекова, в началото на XX в. Дарителите получиха традиционното Свидетелство за дарение, с което музеят символично им благодари за родолюбивият акт. Получените вещи подлежат на обработка, след което ще постъпят в съответния отдел на музея.

Tags: даренияИсторически музей - Панагюрищемонетичерги. Димитър ШишковМайя ЦеноваСнимки: 

Летни занимания с деца - ден първи

Вт., 07/06/2021 - 12:47

Измина първият ден от летните занимания за деца, организирани от Исторически музей - Панагюрище. Те са част от Общинската програма за лятна работа с деца и ученици "Ваканция - вълнуваща, нетрадиционна и весела". Занятията се проведоха в двора на Природонаучния музей, където малки и големи твориха. Сред дейностите бяха сглобяване на дървени къщички за птици и тяхното оцветяване, декупаж, изработване на хранилки за птици, садене на цветя в импровизирани саксийки, редене на пъзели. Усмивките не слизаха от лицата на децата и веселбата беше на високи ниво.

Заповядайте и утре, в 10 ч., в двора на Лекова къща, където отново ще творим и ще се забавляваме заедно!

Tags: летни занимания с децаисторически музейприродонаучен музейСнимки: