Добре дошли в сайта на Народно читалище "Виделина"

Народно читалище Виделина - 1865Добре дошли в сайта на Народно читалище "Виделина - 1865" гр. Панагюрище.

Радостни сме да Ви приветстваме с Добре дошли в интернет страницата на едно от най-старите читалища в България, чието настоятелство е взело дейно участие в подготовката и провеждането на Априлското въстание!

От основаването си до днес, над 150 години то е в центъра на културния живот на град Панагюрище и цялата община - огнище на просвещение и начало на богата културна история и самобитност на града ни.

Концерт на младежка школа „Духов Оркестър“ под надслов „От нота на нота – с талант и вдъхновение”

С концерт на младежка школа „Духов Оркестър“ под надслов „От нота на нота – с талант и вдъхновение” ще бъде финализиран проекта на панагюрското читалище – „Младежка школа – духов оркестър при НЧ „Виделина – 1865”, осъществен по “Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество” към Национален фонд “Култура”. Музикалното събитие ще се състои на 29 септември 2023 година, от 18:30 часа в салона на читалището.

Припомняме, че НЧ „Виделина-1865” – гр. Панагюрище, започна работа по проект „Младежка школа – духов оркестър при НЧ „Виделина – 1865” през месец октомври 2022 година. Проектът се финансира от НФ „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“.

Дейностите заложени в проекта са насочени към запазване традициите и развиване на любителското художествено творчество, конкретно Духовата музика.

ОТ НОТА НА НОТА-С ТАЛАНТ И ВДЪХНОВЕНИЕ Първи концерт на младежката школа „Духов оркестър”

Заключителен концерт по проекта „Младежка школа – духов оркестър при НЧ „Виделина – 1865”, Договор № LI-2022-101 19/08/2022 г. по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ на Национален фонд „Култура“.

Дата:29.09.2023г. Час:18:30

"Театрален салон читалище „Виделина-1865”

16 ПАНАГЮРЧЕТА УСВОЯВАТ МУЗИКАЛНОТО МАЙСТОРСТВО В МЛАДЕЖКА ШКОЛА – ДУХОВ ОРКЕСТЪР

С ентусиазъм и упоритост текат дейностите по реализирането на проект „Младежка школа – духов оркестър при НЧ „Виделина – 1865”. Проектът се финансира от НФ „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“.

УЧАСТИЕ НА МЛАДЕЖКА ШКОЛА – ДУХОВ ОРКЕСТЪР ПРИ НЧ „ВИДЕЛИНА – 1865” ВЪВ ФИРМЕНИЯ ПРАЗНИК НА „АСАРЕЛ-МЕДЕТ” АД

Страници

Subscribe to Народно читалище "ВИДЕЛИНА - 1865" RSS